/
top of page

SRI LANKA
KNITTERS

Jeg har siden 2012 fået håndstrikket alle mine færdigstrikkede modeller på Sri Lanka.


I 2024 besøgte jeg alle strikkerne for første gang, og det var et fantastisk og rørende besøg.

SRI LANKA projektet

Projektet, som oprindelig er startet op af et norsk ægtepar, og beskæftiger ca. 120 strikkere, der strikker for et firma i Norge og så for mig. Jeg har indtil 2023 beskæftiget 60 kvinder fuldtid i 3 måneder om året, fra 2024

5 måneder om året. De strikker mine designs af sjaler, jakker, frakker, hatte, trøjer, osv. Hvert år nye modeller. 

 

Kvinderne sidder i centre rundt omkring på Sri Lanka, tæt på deres bopæl, så de ikke har lang transport. Det betyder også, at de kan blive boende i deres nærområder, fordi de har arbejde lokalt. Mange strikkere har været med siden begyndelsen og har således strikket i mere end 30 år.

IMG_1538 (1).jpg
IMG_7062.jpg
IMG_1500.jpg
IMG_7065.jpg
IMG_7244.jpg

Når de strikker for mig

Når de strikker for mig, er de i stand til at forsørge sig selv og hele deres familie. Når du køber en færdigstrikket model hos mig, er du med til at sikre dem mere arbejde fra mig.

 

Læs meget mere om dette utrolig sympatiske sociale projekt, hvis primære formål er at gøre kvinderne selvstændige ved at give dem en fair løn for deres arbejde. Men projektet tager sig også af alle kvinderne, både, når de ikke har arbejde i perioder, når de bliver gamle og ikke længere kan strikke, når deres huse trænger til at blive repareret, når de er i nød af en eller anden art.


Læs hele historien her: https://www.ceylonheritage.com/story/

Færdigstrikket Unika

bottom of page