/
top of page
lace.jpg
lerwick gamle bydel.jpg
artisan workshop.jpg

SEYFARTH EVENTS – Pakkerejser

EKSKLUSIV STRIKKEREJSE TIL SHETLAND - alt inkluderet
9. - 17. AUGUST  2023 - rejsen er fuld booket.
Ny strikkerejse er planlagt til 7. - 15. august 2024. Hold øje med nyhedsbrev for dato vi åbner op for bookingen.

Pris p.p. i delt dobbeltværelse kr. 25.995,-

Enkeltværelses tillæg kr. 3.200,-

Vi tilbyder 16 pladser på en helt unik strikkerejse til Shetlandsøerne, hvor vi rejser fra den sydligste spids af Shetland til den nordligste. Vi har valgt at inkludere ALT, så du skal kun betale drikkevarer, forsikringer og hvad du måtte bruge af lommepenge. Rejsen begynder og slutter i Esbjerg lufthavn.

Er du interesseret i at deltage på denne spændende rejse, bedes du sende os en mail på garn@christel-seyfarth.dk. Fortæl os, om du ønsker at bo på delt dobbeltværelse eller eneværelse. Når vi ser, hvordan den ønskede værelsesfordeling ser ud, og hvad der kan lade sig gøre, skriver vi til dig, om du er med på turen og beder dig herefter om at indbetale depositum på kr. 8000,-.

Der har været stor interesse for turen, så det er først til mølle.

Restbeløbet forfalder 1. april 2023.

Priserne er udregnet på baggrund af den aktuelle valutakurs og nugældende brændstofs priser. Der tages forbehold for ændringer og prisstigninger.

Programmet ser således ud (med forbehold for ændringer, f.eks. dårligt vejr):

DAG 1

Gruppen ankommer til Sumburgh lufthavn i løbet af aftenen. Vi stiger på vores egen bus og kører direkte til vores hotel The Shetland Hotel i Lerwick, hvor vi spiser sen aftensmad.

Overnatning – The Shetland Hotel, Lerwick

 

DAG 2

Vi kører mod Scalloway, Shetlands gamle hovedstad, hvor gæsterne bliver delt op i 2 grupper.

Gruppe 1: Besøg på Uradale Farm, hvor ejer Ronnie Eunson vil fortælle om opdræt af shetlands får på sin økologiske farm. Hør om produktionen af ​​deres økologiske garn, og få efterfølgende mulighed for at handle i Uradale Yarn-butikken.

Gruppe 2: Besøg i Scalloway i studiet hos strikdesigner Joanna Hunter fra Ninian. Hør hendes interessante historie om, hvordan hun startede sin virksomhed. Besøg herefter Scalloway Museum, hvor der er forskellige udstillinger om lokalhistorie, lidt strik og den fascinerende historie om ”Shetlandsbussen”.

Efter et par timer skifter hver gruppe.

Efter frokost går turen tilbage til Lerwick til lidt shoppe tid på egen hånd i byens centrum.

Overnatning – The Shetland Hotel, Lerwick

DAG 3

Denne formiddag har vi en workshop med Linda Shearer, Shetland Wool Week Patron 2022, som vil afholde en 3 timers workshop om Shetland lace.

Efter frokost kan du evt. besøge Jamieson og Smith, hvis butik ligger lige ved siden vores hotel.

Senere på eftermiddagen følges vi ad til Shetland Textile Museum for at se de forskellige tekstiludstillinger og øvrige udstillinger.

Inden middagen på hotellet besøger vi butikken Ninian, hvor designer Joanna Hunter byder på et glas vin efter lukketid, og du har mulighed for at prøve hendes designs i fred og ro.

Overnatning – The Shetland Hotel, Lerwick

DAG 4

Vi tager den korte færgeoverfart til øen Bressay, hvor gruppen vil møde sympatiske Chris Dyer, ejer af ​​Garths Croft, men oprindelig fra England og uddannet historiker og arkæolog.  Chris opdrætter både oprindelige og importerede fåreracer og viser os rundt på sin smukt beliggende ejendom. Bagefter vil han tage gruppen rundt på Bressay, hvor vi bl.a. spadserer ned til Noss Sound. inden vi spiser frokost på Speldiburn Café.

Efter frokost kan du få mere tid på Garths Croft og se Bressay Lighthouse. Hvis vejret er til det, kan vi sidde udenfor og strikke her og nyde den smukke udsigt. Chris sørger for forfriskninger.

Guide: Chris Dyer

Overnatning – The Shetland Hotel, Lerwick

DAG 5

Check ud af Shetland Hotel

Vi kører mod nord for at se de ikoniske og imponerende Eshaness-klipper  og fyrtårnet. Stop for morgenkaffe, før vi checker ind på  Busta House Hotel. Her spiser vi frokost og lytter til en times foredrag med verdens hurtigste strikker, Hazel Tindall. Der bliver tid til at strikke sammen i loungerummet resten af eftermiddagen.

Overnatning – Busta House Hotel

DAG 6

I dag vil skal vi tidlig op, da vi skal til den nordligste ø Unst. Vi skal sejle med to færger, den første færge går til øen Yell. Den anden færge vil tage os til Unst, hvor vi kører op for at se Muckle Flugga, det nordligste punkt i Storbritannien (hvis vejret tillader det). Ankomst til hyggelige Victoria's Vintage Tea Room til frokost og dagens tur slutter på Unst Heritage Centre, som har en flot samling af lace strik. Unst er berømt for shetlandsk lace strik og vi får selskab af lokale damer, der er eksperter i lace.

Efter frokost kan du besøge de interessante arkæologiske steder for vikingerne, før vi kører tilbage til hotellet.

Guide: Chris Dyer

Overnatning – Busta House Hotel

DAG 7

Vi checker ud af Busta House Hotel og kører mod det sydlige fastland på Shetland.

På turen besøger vi designer Wilma Malcolmsons studie, hvor hun vil fortælle os alt om sin inspiration til farveblanding og fair-isle strikning.

Bagefter tager vi til Hoswick, hvor vi spiser frokost i besøgscentret, som engang var et knudepunkt for tekstiler. Du vil have mulighed for at besøge Laurence Odie-strik for at se traditionelt Shetlandsstrik, Nielanell's for at se hendes moderne strik og Karlin Anderson, som er smykkedesigner med det mest bedårende lille studio.

Vi tager den naturskønne rute til Sumburgh Hotel, stopper for en smuk spadseretur til  den maleriske St Ninian's Isle og forhåbentlig se sæler på Rerwick Beach.

Overnatning – Sumburgh Hotel

DAG 8

Denne morgen skal vi have en 3 timers workshop med strikdesigner Janette Budge, som vil lære os at lave en Fair Isle Yoke taske. Hun vil tale om at bruge mere end én farve i sit strikketøj og vise, hvordan man vælger farver, der fungerer godt. Efter frokost tager vi den korte køretur til Sumburgh Head Lighthouse, hvor vi kan se de forskellige udstillinger og kigge efter havfugle.

Bagefter inviterer vi på vin og snacks med live Shetlandsmusik i Unken Kaffee på Sumburgh Head (eller Sumburgh hotel – aftale er endnu ikke på plads),  før vi vender tilbage til hotellet til middag.

Overnatning – Sumburgh Hotel

DAG 9

Afgang Sumburgh Hotel til lufthavnen for den tidlige morgenflyvning til Aberdeen/Esbjerg.

 

Prisen inkluderer:

Fly Esbjerg/Aberdeen/Sumburgh og retur, Indkvartering i delt dobbeltværelse på middelklasse hoteller, alle måltider, egen bus og chauffør, privat guide på enkelte af turene, alle entréer, alle workshops, privat koncert med shetlandske musikere

Hvordan tilmelder jeg mig?

Skriv en mail til os på garn@christel-seyfarth.dk

bottom of page